Compania canadiană Magna, care negociază cu guvrnul german preluarea Opel împreună cu mai mulţi investitori ruşi, va transfera producţia de motoare de la două fabrici din Germania în Ungaria şi Austria, potrivit Mediafax.

Astfel, producţia de motoare de la uzinele Rüsselsheim şi Bochum va fi mutată la Szentgotthárd (Ungaria) şi Aspern (Austria), urmând ca 3.600 de locuri de muncă să fie desfiinţate în Germania.

Magna va menţine operaţiunile de asamblare a autovehiculelor din Bochum, Russelsheim şi Eisenach, respectiv producţia de motoare Opel din Kaiserslautern.

În plus, Magna vizează şi achiziţia diviziei din Rusia a Chevrolet, o companie a grupului General Motors, împreună cu banca Sberbank. Chevrolet este a treia marcă după vânzări în Rusia, cu 450.000 de unităţi anual.

Compania canadiană intenţionează să preia un pachet de 20% din acţiunile Opel, şi să încheie un parteneriat cu producătorul auto rus GAZ, controlat de miliardarul Oleg Deripaska, iar Sberbank va achiziţiona 35% din titluri.

General Motors va păstra 35% din titlurile Opel.

SURSA: Mediafax