O companie energetică implementează tehnologia „Magic Balls”. Iată cum ar putea crește capacitatea cu peste 40%

O companie energetică implementează tehnologia de îmbunătățire a rețelei. Reducerea întreruperilor de curent prin creșterea capacității rețelei electrice, prin tehnologii precum acestea, este esențială.

Compania Heimdall Power din Norvegia a dezvoltat un senzor, pe care îl numește neuron, dar care este cunoscut în industrie ca „Magic Balls”. În esență, ceea ce face un neuron este să înfășoare o linie de transmisie de înaltă tensiune și să îi citească temperatura. Apoi, partajează acele date citite, în timp real, cu operatorul liniei de transmisie.

Tehnologia care va crește fluxul de energie în liniile electrice americane și va reduce prețurile pentru consumatori ajunge în Statele Unite. Potrivit Inside Climate News, tehnologia de îmbunătățire a rețelei, care ar putea crește capacitatea cu până la 42,8%, este pe drum.

Ce fac „Magic Balls”

magic balls
SURSA FOTO: Heimdall Power

Compania de energie Midwest Great River Energy din SUA cumpără „neuroni” sau „Magic Balls”, de la compania din Scandinavia. Aceste sfere de opt kilograme, produse de compania norvegiană Heimdall Power, stau pe liniile electrice pentru a monitoriza temperatura liniei și a furniza date controlorilor, scrie TCD.

Capacitatea unei linii electrice de a furniza diferite cantități de energie este determinată în primul rând de temperatura acesteia. Cu datele actualizate de la Heimdall’s Neurons, operatorii pot spune, în timp real, când o linie funcționează sub sau peste capacitate și pot ajusta fluxul de energie în consecință.

Capacitatea de a monitoriza capacitatea rețelei electrice va aduce beneficii consumatorilor

Factori precum puterea vântului și temperaturile exterioare pot afecta căldura de pe linie și pot crește sau scădea capacitatea sa de transmisie. Această capacitate de a monitoriza și de a reacționa la capacitatea rețelei electrice va aduce beneficii consumatorilor în două moduri.

Dacă operatorii pot împinge mai multă putere prin sistem, aceasta va crește oferta de energie în raport cu cererea și va reduce costurile pentru consumatori. De asemenea, va permite instalațiilor cu energie curată, cum ar fi parcurile eoliene, să își mărească producția și ponderea totală a energiei curate.

Valoarea energiei eoliene devine din ce în ce mai evidentă și beneficiază de noi finanțări. Coasta de Est a Statelor Unite este pregătită ca o parte mai mare a rețelei sale să fie alimentată de eolian offshore, pe măsură ce investițiile cresc. Potrivit Reuters, rezultatele bune ale energiei eoliene au condus la noi investiții de miliarde de dolari.

Energia generată din tehnologia bazată pe mișcare, cum ar fi hidroelectrică sau eoliană, este mai dificil de stocat decât energia din compuși statici, precum cărbunele. Când rețeaua electrică este la capacitate maximă, infrastructuri precum aceasta vor trebui să se închidă deoarece energia nu poate fi stocată.

Un element-cheie al actualizării structurii energetice

Potrivit datelor, tehnologia „Magic Balls” permite deschiderea de noi benzi pentru transmisie, ceea ce înseamnă că probabilitatea de oprire a surselor regenerabile de rețea, supraîncărcate, va fi mai mică. Reducerea întreruperilor de curent prin creșterea capacității rețelei electrice prin tehnologii ca acestea este esențială.

Acest tip de tehnologie de îmbunătățire a rețelei este un element-cheie al actualizării structurii energetice, pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice. În timp ce rețeaua va trebui extinsă pentru a satisface cerințele energetice, tehnologiile de îmbunătățire a rețelei sunt mai ieftine și reprezintă o soluție rapidă de care beneficiază imediat consumatorii.