Magazinele duty-free din aeroportul Henri Coandă, închise

Românii care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă București au fost întâmpinați de o atmosferă dezolantă în ultimele zile, deoarece toate magazinele duty-free sunt închise. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a dezvăluit motivul acestei situații, confirmând că s-a încheiat contractul cu firma care administra aceste spații, iar procedurile cu noua companie câștigătoare nu au fost finalizate încă.

Potrivit anunțului oficial făcut de CNAB, serviciile comerciale tip duty-paid și conexe din aeroport vor fi suspendate pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile, în urma încetării vechiului contract de asociere. Această decizie a fost luată pentru a permite parcurgerea tuturor etapelor necesare, cum ar fi operațiunile de inventariere, predare-primire și pregătirea spațiilor comerciale pentru noul contract de închiriere.

„Această perioadă este necesară pentru parcurgerea tuturor etapelor obligatorii în astfel de situații, cum ar fi efectuarea operațiunilor de inventariere, predare-primire, dar și pentru pregătirea spațiilor comerciale pentru funcționarea conform noului contract de închiriere, încheiat, în urma unei proceduri transparente de licitație, cu societatea Lagardère Travel Retail România. Atât CNAB, cât și partenerii contractuali vor depune toate eforturile necesare pentru a scurta perioada de indisponibilitate a acestor servicii”, anunță CNAB.

Reprezentanții CNAB asigură că se depun toate eforturile pentru a scurta perioada de indisponibilitate a acestor servicii și pentru a minimaliza disconfortul pasagerilor. Lucrările de reamenajare vor fi realizate treptat pentru a asigura o tranziție cât mai fluentă către noile aranjamente comerciale.

CNAB dă asigurări că noile spații vor fi deschise în curând

Momentan, magazinele duty-free sunt închise iar rafturile sunt goale, iar benzile roșii limitează accesul către aceste spații. Intrările în magazine sunt blocate și acoperite cu nailon, iar casele de marcat și automatele de cafea sau sandwich sunt de asemenea acoperite.

Produsele din magazinele duty-free sunt cunoscute pentru prețurile mai accesibile, conform legislației europene. Aceste magazine oferă o gamă variată de produse, inclusiv alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, bijuterii, ceasuri, jucării și articole sportive și de voiaj.

Cu toate acestea, reprezentanții aeroportului au asigurat că noile spații comerciale vor fi deschise în curând, după finalizarea procedurilor cu noua companie care va administra zona comercială, și că călătorii vor beneficia din nou de facilitățile oferite de magazinele duty-free.