MAE menţionează într-un comunicat că un român rănit rămâne spitalizat, fiind vizitat de către consulul general al României la Barcelona. Reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii românului, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă. 

Conform MAE, în vederea consolidării capacităţii de reacţie operativă şi de asistenţă consulară a oficiului consular român din Barcelona, o echipă consulară mobilă având în componenţă un consul şi un funcţionar consular din cadrul Consulatului României la Castellon, precum şi ataşatul pentru afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Madrid s-a deplasat la Barcelona în cursul acestei dimineţi. 

Ministerul reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032. 

MAE informează că celula de criză a ministerului îşi continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistenţă consulară posibilă. MAE precizează că la nivelul CCSCRS se efectuează în continuare verificări cu privire la situaţia cetăţenilor români a căror prezenţă în Barcelona a fost semnalată telefonic de către aparţinători. 

De asemenea, ministerul reiterează că operaţiunea de identificare a victimelor şi cetăţeniei răniţilor este un proces complex aflat în desfăşurare şi că informaţii actualizate vor fi transmise în funcţie de evoluţia situaţiei, pe măsura obţinerii de date oficiale de la autorităţile locale. 

AGERPRES