Totuși, cât de mult s-a schimbat PSD? În realitate, delimitarea de oamenii apropiați lui Dragnea nu s-ar face din considerente morale, ci din rațiuni de conservare a puterii. De asemenea, subiectul justiției ar fi dispărut doar de pe agenda publică a social-democraților. Pe canalele neoficiale, subiectul este abordat în continuare.

Marți seară, în ședința Comitetului Executiv, Viorica Dăncilă a ordonat liderilor PSD să evite subiectul discuției, amenințând chiar cu sancțiuni. Temându-se că acest lucru înseamnă o abandonare a „cruciadei” împotriva procurorilor și judecătorilor, aceștia au întrebat-o pe Dăncilă ce se va întâmpla cu modificarea Codurilor Penale.

Fără să clipească, Dăncilă a declarat că PSD va continua să susțină modificările din Justiție, însă este de preferat evitarea abordării subiectului în plan public, pentru a nu risca noi mișcări de stradă, relatează Pro TV.

Sfătuitorul principal al lui Dăncilă este acum fostul vicepremier Paul Stănescu. Tot el ar fi convins-o pe Dăncilă să o cheme din nou în conducerea partidului pe Gabriela Firea. Primarul Capitalei a a primit din nou şefia organizaţiei PSD Bucureşti. La finalul întâlnirii, Firea a fost deranjată de un protestatar.