În data de 16 mai, Constantin Claudiu Stafie, secretar de stat în cadrul MECMA, a avut o întâlnire cu Francis Tam Pak Yuen, secretar pentru Economie şi Finanţe (cu rang de ministru) din RAS Macao, care conduce o delegaţie economică aflată în vizită în România.

Cei 20 de membri ai delegaţiei din Macao au reprezentat oficialităţi guvernamentale, preşedinţi ai unor instituţii financiare, de investiţii, companii din domeniile construcţiilor, energiei, transporturilor, asigurărilor, investiţiilor, imobiliar, turism şi media. Au fost reprezentate, de asemenea, Camera de Comerţ din Macao şi Camera de Comerţ Macao-România, precum şi Institutul pentru Promovarea Comerţului şi a Investiţiilor.

Din partea română, la întâlnire a mai participat consulul general al României în Hong Kong şi Macao, Sorin Vasile.

Delegaţia din Macao şi-a manifestat interesul pentru a identifica şi realiza parteneriate de afaceri şi investiţii în ţara noastră care să contribuie la dezvoltarea cooperării economice şi la creşterea volumului schimburilor bilaterale.

Macao a înregistrat creşterei economice anuale care au depăşit 13 la sută după ce a devenit parte din China în 2001, principalele câştiguri pentru economia ţării cu 550.000 de locuitori provenind din turism, jocuri de noroc, servicii bancare şi financiare. Macao are un venit pe cap de locuitor de 39.800 de dolari, la nivelul anului 2009.