Relocarea face parte dintr-un plan mai amplu care prevede ca firma să nu aibă mai mult de 20% din forţa sa de muncă într-o singură regiune geografică, a precizat miercuri directorul general de la Luxoft, Dmitry Loschinin. Acesta a adăugat că o serie de clienţi din SUA şi Europa au cerut companiei să-şi reducă expunerea pe Ucraina şi Rusia, dar nu a dezvăluit numele acestora.

“Este vorba de o problemă care ţine în întregime de sentimentul clienţilor, nu au existat întreruperi în operaţiunile noastre'”, a subliniat Dmitry Loschinin.

La finele lunii martie Luxoft avea aproximativ 7.500 de angajaţi, dintre care 49% în Ucraina şi 29% în Rusia. Loschinin a precizat că firma ar putea muta programatorii în ţări precum Bulgaria, Polonia şi România unde îşi extinde birourile şi are nevoie de noi specialişti.

Luxoft a reuşit să-şi crească vânzările prin utilizarea de programatori ieftini din Rusia şi Ucraina care să ofere servicii pentru clienţi precum Deutsche Bank AG, UBS AG şi Ford Motor Co. Luxoft are birouri în trei oraşe din Ucraina: Kiev, Odesa şi Dnipropetrovsk. Protestele din ultima vreme au provocat decesul a peste 40 de persoane la Odesa, în urma ciocnirilor între separtiştii pro-ruşi şi suporterii Guvernului de la Kiev.

Luxoft România are în prezent o echipă de 800 de persoane şi este a treia filială ca număr de angajaţi din cele 15 centre de dezvoltare şi 20 birouri operate de Grup în Europa Centrală şi de Est. Agerpres