Deși recordul istoric pentru contractele futures pe cupru este de 4,65 dolari pe tonă, cea mai mare închidere înregistrată de 4,4919 dolari tona a fost scos pe baza închiderii cu câștigurile mari.

Dacă cuprul menține aceste câștiguri stabilite săptămânal, acesta ar fi cel mai mare preț de închidere înregistrat vreodată pentru metalul industrial foarte utilizat.

Potrivit MarketWatch, strategii de mărfuri de la Bank of America au recunoscut că „lumea riscă” să rămână fără cupru pe fondul cererii tot mai mari de metal, deschizând calea pentru o creștere a prețurilor, pe măsură ce începe și redeschiderea economică globală”.

De fapt, conform unui raport, stocurile actuale, care sunt măsurate în tone metrice, se află acum la un nivel înregistrat în urmă cu 15 ani. Acest lucru, potrivit raportului, înseamnă că stocurile actuale vor acoperi doar 3,3 săptămâni de cerere.

Prin urmare, strategii Bank of America consideră că prețul cuprului ar putea crește la 13.000 dolari pe tona metrică, care se ridică la 5,89 dolari per tonă. Aceștia anticipează și că deficitele de pe piața cuprului, care sunt văzute ca scăderi ale stocurilor, vor continua până în 2022.