În perioada 2012-2014 Lukoil ar urma să investească aproximativ 48 miliarde de dolari, din care 13,9 miliarde de dolari în acest an. Peste 70% din investiţiile planificate pentru 2012 vor fi alocate investiţiilor în operaţiuni upstream (explorare şi producţie), anunţase anterior Alekperov.

Lukoil va investi în zăcămintele din Irak (proiectul West Qurna-2), Asia Centrală, Marea Caspică (proiectul Filanovskoye), Vestul Siberiei (zăcământul Pyakyakhinskoye), Uzbekistan (zăcământul Kandym).

Lukoil se aşteaptă ca producţia sa de petrol să ajungă la 170 milioane de tone de combustibil echivalent până în 2021, în creştere faţă de 11 milioane de tone estimate pentru acest an.

Lukoil este cea mai mare companie petrolieră din Rusia din punct de vedere al rezervelor, producţiei şi rafinării ţiţeiului, asigurând circa 20% din producţia de ţiţei autohtonă (79,8 milioane tone), iar la nivel global reprezintă aproximativ 2% din producţia totală mondială.

Înfiinţată în anul 1998, compania Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie şi 9 depozite de produse petroliere.
Sursa: Agerpres