Compania aeriana Austrian Airlines va fi vanduta operatorului german Lufthansa, a anuntat holdingul public OIAG. Acesta detine 41,56% din actiunile companiei aeriene austriece. Tranzactia sa va finaliza cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an.

„Ne asteptam sa semnam contractul intr-o luna, deci decizia finala va fi luata in cadrul urmatoarei intalniri a boardului director al OIAG, pe 5 decembrie”, a declarat Peter Michaelis, CEO-ul companiei.

Oficialul OAIG a adaugat ca celelalte doua firme interesate de preluarea Austrian Airlines, compania aeriana rusa S7 si grupul franco-olandez Air France-KLM, au iesit din cursa.

Michaelis a mai adaugat ca detaliile privind fuziunea, cat si pretul pentru care Lufthansa va achizitiona Austrian Airlines, vor fi definitivate la urmatoarele intalniri.

Austrian Airlines a anuntat ca in primele noua luni ale acestui an a inregistrat pierderi de 65,1 milioane euro. AUA, companie care in prezent are datorii de 900 milioane de euro, a inregistrat, in primele sase luni ale acestui an, pierderi de 48,7 milioane euro la care se adauga pierderi nete de 16,4 milioane euro inregistrate in trimestrul al treilea.

Sursa: DW