Consiliul de Administratie al Austrian Airlines agreeaza oferta Lufthansa de preluare a 42,74% din actiunile companiei aeriene austriece.

Statul austriac, care detine Austrian Airlines, a scos la vanzare un pachet de actiuni de 42,74% in speranta ca va gasi un investitor strategic care sa salveze de la faliment Austrian Airlines care trece prin mari greutati financiare determinate de conditiile tot mai dure de pe piata financiara internationala, in general, si din domeniul aviatic in particular.

Anuntul scoaterii la vanzare a pachetului de actiuni a fost facut in urma cu mai putin de doua saptamani, perioada care a fost insa suficienta pentru unii dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil pentru a-si manifesta interesul pentru compania aeriana austriaca.

Astfel, in afara de Lufthansa, si-au manifestat intentia de a cumpara actiunile respective alte cateva companii de renume, printre care Air France-KLM, Air China si Aeroflot. Cu toate acestea, asa cum am precizat, compania germana are prima sansa sa intre in posesia pachetului de actiuni de aproape 43 de procente.

Sursa: FT