Ludovic Orban se teme că votul va fi măsluit la Congresul PNL. El se opune organizării unui congres on-line.

Se pare că echipa care îl susține pe Florin Cîțu ar opta pentru votul de la distanță, motivând problemele pe care le pune pandemia de coronavirus organizării unui congres cu prezență fizică.

Orban susține însă că nu poate fi asigurată securitatea unui vor de la distanță, potrivit news.ro.

Ludovic Orban se teme că votul va fi măsluit la Congresul PNL. A decis să ia atitudine

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat că nu poate fi organizat online Congresul PNL din 25 septembrie deoarece statutul partidului nu permite acest lucru, dar şi pentru că nu există o platformă în acest sens şi nici un sistem de asigurare a securităţii votului.

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, dacă ştie despre intenţia de a fi operate modificări la statutul PNL.

”Am convocat Consiliul Naţional pentru a vota modificările care au fost aprobate în cadrul Biroului Politic Naţional, modificări pe care le-am aprobat în unanimitate, adică a fost consens între cele două echipe aflate în competiţie.

Speculații legate de votul online

Sigur că e acolo un articol cu privire la organizarea şedinţelor forurilor statutare online, a existat o propunere de a putea organiza online, dar forma articolului, aşa cum a fost aprobată, forma finală a fost aprobată ca urmare a intervenţiei mele şi propunerea care va fi supusă votului Consiliului Naţional este aceea că în situaţii excepţionale se pot organiza şedinţele forurilor statutare online, cu excepţia acelor şedinţe la care este necesar votul secret, conform prevederilor statutare.

Adică, aşa cum a ieşit articolul din Biroul Politic Naţional, nu îngăduie speculaţiile care au apărut că s-ar putea vota online la Congres.

La ora actuală nu avem un sistem de asigurare a securităţii votului, nu avem încă o platformă”, a afirmat Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi.