Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, după votul de învestitură acordat în Parlament Cabinetului condus de Florin Cîţu, că „nu exista o altă formulă de guvernare posibilă” decât cea actuală.

„Votul de astăzi este un vot din care noi înţelegem că avem o mare răspundere pentru România. Nu exista o altă formulă de guvernare posibilă.

”Tributari unor mentalităţi și metehne din trecut”

Celelalte două formaţiuni reprezentate în Parlament nu pot, nu au capacitatea să genereze o guvernare şi nu pot fi partenerii noştri, pentru că sunt cu totul şi cu totul tributari unor mentalităţi din trecut şi tributari unor metehne care au făcut rău societăţii româneşti”, a afirmat liderul liberal la Palatul Parlamentului.

”În urma alegerilor din 6 decembrie, PNL a avut o decizie clară: de a se implica în negocieri pentru a da o soluție la problemele cu care se confruntă România.

PNL s-a angajat în negocieri cu USR și cu grupul minorităților naționale.

Au fost negocieri dificile, pentru că a trebuit să ne armonizăm programele și să asigurăm prin programul de guvernare menținerea principalelor măsuri de reforme, pe care e vom adopta în perioada următoare.”, a mai spus Orban.

Cîțu: ”Mai multă muncă şi mai puţine declaraţii”

Membrii Legislativului au votat, miercuri, învestirea Guvernului Cîţu, susţinut de coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR, fiind exprimate 260 de voturi „pentru” şi 186 „împotrivă”.

Votul a fost secret cu bile şi s-a acordat atât pentru programul de guvernare, cât şi pentru lista miniştrilor.

Pentru ca Executivul să fie învestit, este nevoie de majoritatea voturilor parlamentarilor validaţi, adică 228 de voturi „pentru”.

Mai multă muncă şi mai puţine declaraţii – a fost mesajul transmis, în plenul Legislativului, de premierul desemnat, Florin Cîţu, care a dat asigurări că nu va propune niciodată obiective care nu pot fi realizate la termen şi care nu sunt în folosul românilor.