Mădălin Voicu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii. Decizia a apărut deja în Monitorul Oficial. Deputatul USR Iulian Bulai a scris despre acest lucru pe pagina sa de socializare.

“În urma solicitării mele de azi dimineață, premierul Orban a semnat acum câteva ore demisia secretarului de stat de la Ministerul Culturii, domnul Mădălin Voicu – singurul secretar de stat PSD neeliberat din funcție. Normal era ca aceată “omisiune” să nu se fi întâmplat.

Salut decizia premierului.

Camaraderia reprezintă o piedică istorică în reformarea statului. Acestă practică trebuie să înceteze în primul guvern pe care, noi-USR, l-am votat în cei aproape trei ani de activitate.

Avem nevoie să se profesionalizeze cât repede resursa umană din ministere. Pentru acest scop, actuala guvernare va avea în mine și un USR un partener de încredere. Voi milita pentru această valoare apelând atât la dialog cât și la critică.

Ca și până acum, voi urmări cu atenție ce se petrece în sectorul cultural, în instituțiile de cultură, și în instituțiile media de stat.

Mult succes, domnule Orban!”

Mădălin Voicu deţinea această funcţie de aproape trei ani de zile şi coordona activitatea Direcţiei Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană, exclusiv în domeniul muzical, activitatea specifică domeniului inventarierii, cercetării, conservării şi punerii în valoare, elaborând strategii şi programe naţionale pentru Cetăţile Dacice din munţii Orăştie înscrise în lista Patrimoniului UNESCO. În plus, Voicu avea atribuţii şi în ceea ce priveşte instituţiile muzicale aflate în subordinea Ministerului Culturii.