Guvernul a decis în şedinţa de joi numirea lui Robert-Gergely Vasvari în funcţia de subprefect al judeţului Sălaj.

Printr-o altă hotărâre, Executivul a aprobat eliberarea din funcţia de subprefect al judeţului Sălaj a lui Alexandru Vegh.

A fost subprefect al județului

Trebuie precizat că Robert-Gergely Vasvari a mai fost învestit în funcția de subprefect al județului Sălaj în luna aprilie 2016.

După numire,  Vasvari a declarat că profesia de funcţionar public i-a oferit posibilitatea să-şi clădească o carieră frumoasă şi că dorinţa şi silinţa au fost cele care l-au motivat şi ajutat în toţi anii în care şi-a desfăşurat activitatea în această calitate.

Iar principiile care l-au călăuzit în carieră au fost respectul faţă de oameni, bunătatea şi înţelegerea fiecărei situaţii şi a fiecărui om în parte.

Este de profesie jurist

În calitate subprefect, Vasvari s-a declarat încântat de faptul că îşi va desfăşura activitatea în compania unor profesionişti, făcând referire la angajaţii din prefectură şi din structurile deconcentrate, şi că va face tot posibilul să fie un subprefect corect şi onest.

Vasvari Robert-Gergely le-a mai cerut celor prezenţi să-l sprijine în acest început de drum, oferindu-şi la rândul său sprijinul tuturor celor care i-l vor solicita.

Vasvari Robert-Gergely este de profesie jurist şi a activat în cadrul Primăriei Cehu Silvaniei în calitate de funcţionar public, având o experienţă de peste 15 ani în această profesie.

Instituția Prefectului

Instituţia Prefectului are misiunea de a veghea la aplicarea și respectarea legii și la implementarea programului de guvernare la nivelul județelor sau, după caz, al Municipiului București.

Activitatea Instituţiei Prefectului se întemeiază pe următoarele principii: legalității, imparțialității și obiectivității, transparenței și liberului acces la informațiile de interes public, eficienței, responsabilității, profesionalizării şi orientării către cetățean.

Exercitarea drepturilor și asumarea obligațiilor civile ale instituției prefectului se realizează de către prefect, de înlocuitorul de drept al acestuia sau de către o persoană anume desemnată prin ordin al acestuia.