Ludovic Orban a declarat că PNL va susține decizia luată în urma consultărilor dintre președinte și formațiunile parlamentare. Liberalii vor merge la discuții cu o echipă formată din Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu și Robert Sighiartău.

Liberalii au încredere în decizia președintelui și PNL va susține propunerea care va fi formulată de acesta. Întrebat despre cine va fi următorul premier, Ludovic Orban a spus: „Așteptați decizia președintelui!”

„Practic eu am depus mandatul încredințat de președinte ca urmare a nefinalizării procedurii de învestire în termenul prevăzut în regulamentul celor două camere. M-am prezentat pe 10 februarie cu programul de guvernare și lista miniștrilor, miniștrii au trecut de audieri, nu s-a reusit finalizarea procedurii din cauza boicotului PSD. Am depus mandatul pentru a permite reluarea procedurii”, a mai spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a evitat să răspundă clar în ceea ce privește anticipatele și dacă acestea mai reprezintă o prioritate pentru liberali.