Așadar, premierul Ludovic Orban a semnat demisia, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lui Leonard Achiriloaei. Acesta a câștigat alegerile locale de la finalul lunii septembrie și în prezent este primar la Roman.

În plus, tot printr-o decizie a premierului, publicată miercuri în Monitorul Oficial, a mai fost eliberat, tot la cerere, și Ionel Ovidiu Bogdan, fost secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului. În prezent, acesta este președintele Consiliului Județean Maramureș.

Cine și-a mai pierdut, recent, funcția

La finalul săptămânii trecute, în Monitorul Oficial apărea un document care arată ca premierul Ludovic Orban a decis ca Alexandru Mutruc, membru al Partidului Mișcarea Populară, să fie eliberat din funcția de secretar de stat în cadrul Minsiterului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Alexandru Mutruc s-a făcut „remarcat“ în 2016, când şeful său, deputatul Cornel Sămărtinean, a provocat un accident rutier, lovind cu maşina un bărbat pe trecerea de pietoni. Actualul secretar de stat de la Transporturi a luat vina accidentului asupra sa, declarând că el a fost cel care a condus. „A fost un moment, o neînţelegere.

Din cauza stresului, Alexandru Mutruc a apucat să spună că el a condus. A mai avut un accident înainte. Imediat ce am aflat ce le-a spus poliţiştilor, am recunoscut că eu am condus. Nu am fost atent la ce le-a spus pentru că eram preocupat de starea victimei. Mi s-a luat şi mie sânge”, declara Sănmărtinean în 2016, citat de pressalert.ro

În locul său a fost numit Nicolae Ivășchescu, colegul său de partid. Pentru a ocupa această funcție, Ivășchescu a fost eliberat din funcția de secretar de stat în cadrul Minsiterului Muncii și Protecției Sociale.