Compania Coca-Cola a fost înfiintaţă în anul 1886, iar pe piaţa din România a intrat în anul 1991, fiind una dintre primele multinaţionale care a investit în ţara noastră. În prezent, Coca-Cola are în ţara noastră 1.900 de angajaţi şi deţine 3 fabrici: la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

Ce nu ştiai despre Coca-Cola:

–    Coca-Cola a schimbat trei directori executivi (CEO) din anul 2000 până în prezent, însă, în SUA, continuă să aibă o cotă de piaţă de 42,8%, în timp ce Pepsi are 31,1%.

–    3,1% dintre băuturile consumate la nivel mondial sunt produse Coca-Cola.

–    Coca-Cola fabrică atât de multe băuturi încât dacă ar fi trebuit să încerci una pe zi ţi-ar trebui 9 ani să le guşti pe toate.

–    Coca-Cola are un portofoliu de 3.500 de băuturi (500 de branduri), de la răcoritoare, energizante, până la băuturi pe bază de soia.

–    Dacă Coca-Cola ar fi fost o ţară veniturile de 35,1 miliarde dolari ar plasa-o pe locul 84 în lume din punct de vedere al economiei, după Costa Rica.

–    Brandul Coca-Cola valorează 74 miliarde de dolari, mai  mult decât Budweiser, Pepsi, Starbucks şi Red Bull la un loc.

–    Dacă cantitatea de Coca-Cola produsă vreodată ar fi fost pusă în sticle de 0,25 litri, iar acestea ar fi fost aşezate una peste cealaltă, distanţa dintre Pământ şi Lună ar fi atinsă de 2.000 de ori.

–    Logo-ul Coca-Cola este recunoscut de 94% din populaţia lumii.

–    Din cele 33 de branduri de băuturi non-alcoolice care generează venituri de un miliard de dolari, 15 aparţin Coca-Cola.

–    O persoană consumă în medie un produs Coca-Cola o dată la patru zile.

–    Coca-Cola cheltuie mai mulţi bani pe reclamă decât Microsoft şi Apple la un loc. Bugetul de publicitate al Coca-Cola în 2010 a fost de 2,9 miliarde de dolari, cel al Microsoft de 1,6 miliarde dolari, iar Apple nu a cheltuit mai mult de 691 de milioane de dolari.

–    Mexicanii consumă mai multe produse Coca-Cola decât americanii, britanicii, indienii şi chinezii la un loc.

–    Coca-Cola foloseşte 300.000 de tone de aluminiu pentru dozele sale în fiecare an, numai în SUA, adică 17,4% din producţia totală de aluminiu a ţării.

–    Coca-Cola vinde peste 1.000 de sucuri diferite precum Minute Maid, Fruitopia, Hi-C, Fuze şi Odwalla.

În România, Coca-Cola îmbuteliează în fabricile din Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei o gamă largă de produse, de la băuturi răcoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Scheweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri (Cappy Nectar), până la ceaiuri (Nestea), apă (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), băuturi energizante (Burn) şi cafea Ready to Drink (Illy).

Sursa: businessinsider.com