Pe site-urile auto autohtone şi străine nu există zi în care să nu apară un videoclip cu vreun accident rutier din Rusia. O mare parte din ruşi şi-au montat pe bordul maşinilor camere de filmat, în principal din cauza asiguratorilor. Potrivit statisticilor în fiecare an în Rusia mor în jur de 30.000 de persoane în urma accidentelor rutiere,  aproape cât în toate ţările europene.

Numărul deceselor din accidente rutiere la nivelul UE a scăzut cu 2% anul trecut, conform ultimlor cifre publicate de Comisia Europeană. În ceea ce priveşte raportul dintre populaţia totală şi numărul de decese rutiere, vorbim de o medie de 61 decese la un milion locuitori la nivelul UE pentru 2011.

Cel mai rău stau trei ţări: Polonia (109 decese/ milion de locuitori), Grecia (97 decese/ milion de locuitori) şi România (94 decese/ milion de locuitori). La polul opus este Marea Britanie (32 decese/ milion de locuitori), Olanda şi Suedia (33 de decese/milion de locuitori).

În anul 2011, în România, au avut loc 9.290 accidente grave de circulaţie cu 2.018 morţi, 8.768 răniţi grav şi 3.362 răniţi uşor.

Cum conduc ruşii şi ce sunt în stare să facă pe şosele puteţi vedea mai jos.

<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/pefjmotmXWI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>