Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Sorin Encuţescu, a primit marţi o delegaţie a companiei Airbus Helicopters Industries -România, din care au făcut parte Serge Durand, director general, şi Walter H. Linder, director executiv, financiar şi administrativ. 

'În cadrul întâlnirii a fost prezentat stadiul demersurilor întreprinse în vederea realizării în România a capacităţii de producţie destinate realizării elicopterelor de tip Super Puma Mk 1. Cei doi reprezentanţi ai companiei Airbus Helicopters Romania au menţionat preocuparea pentru începerea lucrărilor la noua fabrică, la mijlocul lunii octombrie a.c. De asemenea, a fost evidenţiată oportunitatea participării companiilor româneşti din domeniul industriei aeronautice, în calitate de subcontractori, la realizarea elicopterului Super Puma Mk 1', se menţionează în comunicat. 

Conform sursei citate, înfiinţarea acestei capacităţi de producţie va asigura şi crearea de noi locuri de muncă, procesul de recrutare a primului lot de angajaţi cu înaltă calificare fiind finalizat în proporţie de 95 %. 

În septembrie anul trecut, fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă, şi preşedintele Airbus Helicopters, Guillaume Faury, au semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernul României şi Airbus Helicopters privind 'Proiectul Super Puma MK 1'. 

Memorandumul exprimă intenţia Guvernului şi a Airbus Helicopters de a coopera şi de a sprijini reciproc acţiunile necesare pentru extinderea pe piaţa din România şi de a dezvolta capacităţile de producţie pentru elicopterele de tip Super Puma MK1 în cadrul Parcului tehnologic aerospaţial de pe platforma IAR Braşov.

AGERPRES