Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,6%, respectiv cu 12,1%, se mai arată în comunicat.

În primele două luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,4%, respectiv cu 11,7%.

Evoluţia din februarie, anul acesta, comparativ cu ianuarie a avut la bază lucrările de construcţii noi, care au crescut cu 20,5%, lucrările de reparaţii capitale, cu 13,4%, şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,7%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale cu 78,6%, clădirile nerezidenţiale cu 10,5% şi la construcţiile inginereşti cu 6%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,8%, pe baza avansului la construcţii noi cu 5%, în timp ce lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 3,8% fiecare.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 44,1%. Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 4%, respectiv cu 2,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 14,6% în februarie 2014, din cauza lucrărilor de reparaţii capitale care au pierdut 33,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, au fost în scădere cu 19,1% şi lucrările de construcţii noi cu 8,2%.

Pe obiecte de construcţii, la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 21,2%, respectiv cu 4,5%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 30%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în februarie 2014, comparativ cu februarie 2013 a scăzut cu 12,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 31,9%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 17,4%, şi la lucrările de construcţii noi cu 7,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 16,2%, iar la clădirile nerezidenţiale cu 5,5%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 29,9%, potrivit datelor INS.

În primele două luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 14,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi astfel: lucrările de reparaţii capitale (-29,6%), lucrările de construcţii noi (-12,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,8%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la construcţiile inginereşti, a scăzut cu 27,1%. La clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 20,5%, respectiv cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada menţionată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 11,7%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 28,3%, lucrările de construcţii noi cu 12,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,7%.

Pe obiecte de construcţii au scăzut construcţiile inginereşti cu 28,8%. S-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,6%, respectiv cu 0,5%.

SURSA: Agerpres