Guvernul liberal pregătește o grea lovitură pentru pensionarii din România, iar 2021 va fi un an al austerității, acuză un cunoscut economist, Adrian Câciu.

Iar deprecierea abruptă a indicatorilor macroeconomici și situația dificilă în care se găsește bugetul de stat îl face pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, să înainteze ipoteza unei înghețări a pensiilor.

”Luați-vă gândul de la legea pensiilor”

”Sunt convins că sunteți pregătiți de austeritate.
Urmează să aflați astăzi!
PS: luați-vă gândul de la legea pensiilor.
Cei mai vulnerabili cetățeni ai României vor suferi cea mai grea lovitură de după 1989.”, a scris Câciu joi pe Facebook.

În aceeași notă, președintele PSD Marcel Ciolacu și-a exprimat joi mari dubii cu privire la faptul că pensiile vor mai fi majorate în 2021.

”Noua rectificare bugetară a guvernului Orban probează că banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali!

Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL și-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, școlile au rămas fără bani, autoritățile locale au rămas fără bani!

Rectificarea presupune tăieri masive de la INVESTIȚII și FONDURI EUROPENE. Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găsește însă un miliard de euro pentru primăriile PNL și pentru pușculița electorală a lui Orban – Fondul de Rezervă al Guvernului!

”Un dezastruos record istoric”

Deficitul bugetar va ajunge la #100miliarde lei la finele anului, un dezastruos #record istoric. Asta, deși România a avut cel mai mic #pachetdestimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB!

România s-a împrumutat accelerat, cu peste #25miliarde EURO, dar nu sunt bani pentru firmele românești, nici pentru pensionari și copii, nici pentru agricultură.

Datoria guvernamentală va depăși pragul de #100miliarde EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani.

Mai mult, din proiecția anunțată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu #20miliarde de lei. De unde #taie PNL 20 de miliarde? Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure:

”Cîțu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale!”

Mai cresc pensiile? Mai există recalcularea lor în 2021?

Pensia minima rămâne înghețată în 2021?

Cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021?

Cât vor să crească TVA (incusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români)?

Cu cât vor majora impozitele?

În 2020, PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1300 euro! Acești bani vor fi plătiți de fiecare dintre noi prin măsuri de #austeritate, #concedieri și creșteri de taxe și impozite. Acestea sunt „lucrurile fantastice” făcute de Cîțu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale! De aceea nu vor să arate bugetul pe anul viitor!

Pe 6 decembrie, trebuie pus #STOP acestei guvernări ticăloase și corupte! Iar cei care au îngropat țara în datorii trebuie să răspundă!”, a scris Ciolacu joi pe Facebook.