Peste 800 de delegați ai PSD se reunesc, sâmbătă, pentru a lansa candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale. Momentul se preconizează a fi unul fără prea mari emoții pentru premier, mai ales că aceasta nu are niciun contracandidat. Inițial, în cursa internă a PSD prentru alegerile prezidențiale, se înscriseseră și Eugen Teodorovici, Mihai Fifor și Gabriela Firea. Ei s-au retras însă.

Un moment cheie îl reprezintă prezența la eveniment a președintele PES, Sergei Stanishev, așa cum a declarat pentru Mediafax, coordonatorul PES activists România Victor Negrescu.

Acest pas este o lovitură pentru Liviu Dragnea, care reușise chiar înainte de a intra la Rahova, să distrugă relațiile PSD cu PES.

Mai exact, socialiștii europeni au au decis înghețarea relațiilor cu pesediștii lui Dragnea, nemulțumiți fiind de acțiunile care se luau în Guvern, la acel moment, vizavi de statul de drept din România. Anunțul a fost făcut chiar de către Sergei Stanishev iar decizia l-a scos atunci din minți pe Dragnea. Liderul PSD s-a lansat la acel moment într-un atac furibund, susținând că nu există aşa ceva în statut şi că este 99% motivaţie electorală în acest gest.

Acum însă, prezența la eveniment a președintele PES, Sergei Stanishev vine și confirmă dezghețarea relațiilor PSD cu PES.