Lovitură totală pentru Şoşoacă! Conform informațiilor transmite recent de către AUR în cadrul unui comunicat, partidul a decis să își retragă „sprijinului politic acordat dnei Diana Șoșoacă Ivanovici”.

„În cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, întrunit statutar în data de 10.02.2021, pe ordinea de zi a fost inclusă și analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleși pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor și imaginii partidului”, transmite Alianța pentru Unirea Românilor comunicatul respectiv.

Sunteți de acord cu excluderea Dianei Șoșoacă din AUR?

Lovitură totală pentru Şoşoacă

De asemenea, Alianța pentru Unirea Românilor a decis și excluderea lui Mihai Lasca din cadrul partidului.

„În această privință, Biroul Național de Conducere al AUR a decis următoarele:

  • Excluderea dlui Mihai Lasca din partid. La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecutul său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR.
  • Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Șoșoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR.
  • Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”, arată sursa menționată.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea