Simona Halep are probleme cu Fiscul român. Mai exact, ANAF a deschis un dosar de executare silită pe numele campioanei de tenis pe data de 30 ianuarie 2020.

Nu se ştie exact despre ce este vorba, însă posibil ca Halep să fie datoare cu impozitul pe bunurile imobile. Ulterior, Simona a contestat la Judecătoria Constanţa titlul executoriu emis de ANAF, acţiunea fiind depusă în instanţă pe 19 februarie. Deocamdată, nu există stabilit un prim termen de judecată.

Potrivit portalului instanţelor de judecată din România, pârâţii în dosarul de la Judecătoria Constanţa sunt Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.

Potrivit site-ului WTA, Simona Halep a adunat până acum, doar din premiile de la turneele de tenis, peste 36,5 milioane de dolari. Câştigurile totale sunt, evident, mult mai mare, dacă adăugăm la aceşti bani şi contractele de sponsorizare sau de publicitate. O bună parte din avere a fost investită de către Simona în afaceri imobiliare.