Liberalul Florin Cîţu a lansat un atac extrem de dur la adresa ministrului Finanțelor, Eurgen Teodorovici. Câțu spune că ceea ce a spus Teodorovici în Senat nu are nicio legătură cu moţiunea simplă împotriva sa şi i-a reproşat lui Eugen Teodorovici faptul că nu este interesat „de ce îi cer românii”, ci de atacul la persoană.

„Este clar că răspunsul ministrului nu a avut nicio legătură cu moţiunea, nu s-a uitat la ce îi cer românii şi m-a atacat din nou pe mine”, a afirmat Cîţu, cel care a citit în plen moţiunea simplă „Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!”, iniţiată de PNL şi USR, care a fost respinsă.

Totodată, senatorul liberal l-a acuzat pe ministrul Finanţelor de minciună atunci când acesta a declarat că nu va introduce nicio taxă, ci că le va scădea. „Când aţi început acest mandat, ne-aţi spus: eu cât o să fiu în acest mandat nu o să introduc nicio taxă. Din contră, o să scad taxele (…) Interesant este că nu aţi spus nimic de taxe în Ordonanţa 114. Ordonanţa 114 are taxe pentru fiecare sector”, a mai afirmat Cîţu.

Senatorul liberal i-a mai reproşat ministrului Finanţelor nerespectarea programului cu care PSD a venit la guvernare. „Nu ne mai spuneţi nimic că atunci când aţi preluat guvernarea cu un program mincinos, România avea cea mai mică rată a inflaţiei din UE, nu ne mai spuneţi că astăzi, de fapt de un an şi ceva, România are cea mai mare inflaţie din UE. Nu ne-aţi spus nimic că vă împrumutaţi, în fiecare lună, cu dobânzi mai mari decât se împrumută ţări cu rating mai mic, cu ar fi Grecia. Nu spuneţi nimic că România este singura ţară din lume ale căror dobânzi la împrumuturi cresc, nu scad. Vă lăudaţi cu o creştere economică, în timp ce creşteţi deficitele. Adevăraţii politicieni sunt cei care au creştere economică în timp ce consolidează politica fiscală, în timp ce reduc deficitele, în timp ce respectă tratatul european fiscal”, a susţinut Cîţu.

Senatorul PNL a adăugat că ministrul Teodorovici se laudă cu faptul că în sectorul bugetar au fost create 34.000 de locuri de muncă, „dar acolo sunt amantele, rudele, prietenii ş.a.m.d.”.  „Despre aceste lucruri nu ne spuneţi nimic, ne spuneţi despre creşteri sau locuri de muncă în sectorul privat. Numai de la cineva care a lucrat toată viaţa la stat poate să vină această propoziţie. În sectorul bugetar aţi adus 34.000 de locuri de muncă. Acolo sunt amantele, rudele, prietenii ş.a.m.d., iar în sectorul privat, acolo oamenii şi-au asumat riscuri şi au făcut locuri de muncă. Nu Guvernul face locuri de muncă în sectorul privat. Dar pentru cineva care a lucrat toată viaţa la stat, o astfel de remarcă nu poate să vină”, a mai susţinut Cîţu.

O altă remarcă a senatorului liberal a fost cea referitoare la tezaurul României. „Nu aţi spus nimic, deşi era în programul de guvernare, despre restituirea tezaurului României din Rusia. Aţi făcut un proiect de lege prin care încercaţi să aduceţi în România rezerva de aur de la Banca Naţională, dar nu aţi spus nimic de doi ani de zile, nu aţi făcut niciun demers pentru a readuce în ţară tezaurul furat de ruşi”, a mai spus Cîţu, citat de Agerpres.

Moţiunea simplă „Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!” a fost respinsă. În favoarea moţiunii s-au exprimat 27 de senatori, 70 au votat împotrivă şi nouă s-au abţinut.