Cei care locuiesc la bloc primesc o lovitură neașteptată. Anunțul a fost făcut de fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea. Într-o postare pe pagina personală de Facebook aceasta anunță o explozie a prețurilor la căldură.

Astfel, potrivit acesteia, preţul căldurii în Capitală va sări în aer, după ce noul tarif total pentru gigacalorie anunţat oficial de către ANRE este aproape dublu, de peste 850 de lei.

”Preţul căldurii în Capitală va sări în aer. Noul tarif total pentru gigacalorie anunţat oficial de către ANRE este aproape dublu, peste 850 de lei. Nicuşor Dan trebuie să vină cu soluţii, nu să-i arate cu degetul pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie. Înainte să mă acuze de minciuni mai bine le-ar spune oamenilor adevărul”, a scris Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

În ceea ce privește atitudinea actualului edil al Capitalei, Firea susține că Nicușor Dan minte când precizează că a venit cu o propunere în Consiliul General”. Ea mai subliniat faptul că acesta nu a discutat cu reprezentanții PSD, iar partenerii acestuia au respins de asemenea ideile sale.

Totodată, Firea susține că există riscul ca subvenţia să se micşoreze, iar bucureştenii să plătească dublu.

”Cu reprezentanţii PSD nu a discutat! Până şi partenerii săi i-au respins ideea. Consilierii generali PSD nu vor vota nici o majorare de preţ care să dubleze facturile. Există acest risc, subvenţia să se micşoreze iar bucureştenii să plătească dublu. Nicuşor Dan trebuie sa iasă public şi să-i anunţe pe bucureşteni dacă menţine subvenţia la acelaşi nivel şi dacă vor plăti la fel pentru căldură şi apă caldă. Nicuşor Dan minte şi când spune că facturile pentru apă caldă şi căldură sunt plătite la zi.

Ce datorii are, de fapt, Primăria Capitalei

Anul 2021 nu a fost primul în care Municipalitatea a achitat integral subvenţia. Primăria Capitalei a încheiat anul cu cel puţin 210 milioane de lei datorii la Termoenergetica”, scrie Firea.

Referitor la plata facturilor, fostul edil susține că pe lângă faptul că mii de familii stau în frig din cauza avariilor, acestea vor fi nevoite să plătească și facturi fără precedent.

Gabriela Firea susține că Nicușor Dan nu este interesant deloc de aceste aspecte, însă banii continuă să se adune, ea prezentând și un document în acest sens.

”Nu e suficient că mii de familii stau în frig din cauza avariilor. Nicuşor Dan nici nu pare interesat să achite datoriile, chiar dacă public pozează în cel mai corect şi transparent edil. Şi-au dat seama de abilităţile sale până şi oamenii pe care i-a pus să conducă termoficarea din Capitală care au cerut ajutor de la Guvernul României pentru plata datoriilor.

Negru pe alb, directorul Termoenergetica a solicitat Ministerului Dezvoltării emiterea unui ordin pentru plata de la bugetul de stat a facturii în valoare de 210 milioane de lei. Adică, să acopere gaura pe care Nicuşor nu o vede. Când vorbeşte de tupeu incredibil, Nicuşor Dan ar trebui să se uite în oglindă. Nu are zero datorii aşa cum singur se laudă. Las mai jos şi dovada: documentul oficial prin care Termoenergetica a cerut ajutor de la Ministerul Dezvoltării”, a mai spus Firea.