Magistrații Tribunalului București au respins cererea de eliberare a milionarului Mihai Tufan, judecat pentru tentativă de omor, după ce, în luna mai, și-a înjunghiat asistenta.

Tufan a cerut instanței să fie judecat în libertate, însă judecătorii au considerat că omul de afaceri reprezintă, în continuare, un pericol public.

Considerat drept unul dintre cei mai importanți comercianți de de energie electrică de pe piața românească, Tufan este judecat pentru tentativă de omor după ce, la data de 9 mai, și-a înjunghiat asistenta de mai multe ori, după ce i-ar fi reproșat femeii că a deturnat o sumă mare din conturile uneia dintre firmele controlate de el.

Și-a recunoscut faptele

Ulterior, a încercat să-și taie gâtul, însă nu a avut curaj să apese suficient de tare pe lama cuțitului.

Amândoi au fost internați, însă, câteva ore mai târziu, Tufan a fost externat și mutat în Arestul Central al Poliției Capitalei. Inițial, milionarul a refuzat să coopereze, însă, ulterior, și-a recunoscut faptele, scrie gandul.ro.

La începutul lunii iulie, Tufan a încercat să redevină liber, cu toate că, în perioada în care a fost arestat preventiv, a încercat, lună de lună, să obțină arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Instanța a decis, însă, de fiecare dată, că Mihai Tufan trebuie să rămână în arest.

Om de afaceri de succes

Trimis în judecată, speranțele omului de afaceri s-au reaprins și a făcut nouă solicitare, prin care a încercat să convingă instanța să-l lase liber pe durata procesului, scrie sursa citată.

Tufan nu a avut noroc nici de această dată. În urma ședinței din data de 17 august, magistrații au hotărât să mențină „măsura arestului preventiv față de inculpatul Tufan Emil Mihai”. Măsura nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Emil Mihai Tufan are numeroase afaceri în domeniul energiei, în imobiliare și nu numai. El este acționar al companiei ”Metaleuroest”, dar are participaţii și la alte societăţi, printre care se numără ”Electrocarbon” Slatina, ”Soceram” Bucureşti sau ”Elsid” Titu, producător de electrozi.

Acum nu mulți ani în urmă, Tufan se afla în partea de sus a topului celor mai bogați oameni din România.