Meghan Markle și prințul Harry primesc o lovitură puternică. Potrivit ultimelor informații, Regele Charles al III-lea ar putea anula titlurile regale acordate copiilor Archie și Lilibet din Sussex.

Decizia nu este una încă definitivă, scrie presa internațională, ci depinde de noua carte pe care prințul Harry o va lansa. De asemenea, un alt factor important care stă la baza deciziei este viitorul documentar Netflix despre familie.

Menționăm faptul că prințul Harry ar fi semnat un contract cu Penguin Random House, pentru patru cărți, a cărui valoare s-ar ridica la milioane de euro. Prima carte ar fi o autobiografie despre viața în familia regală.

Regele Charles ar putea anula titlurile regale pentru Archie și Lilibet

Această carte aduce însă incertitudini cu privire la titlurile lor. Experta regală Katie Nicholl crede că Charles ar putea rămâne la planul său de a avea o monarhie redusă, după cum se zvonește.

Într-un articol pentru Vanity Fair, aceasta susține că nu este exclus ca Regele Charles să meargă atât de departe, însă totul depinde de modul în care lucrurile vor evolua în lunile următoare.

„Acum, că Charles este Rege, copiii lui Harry și Meghan devin automat Prințul Archie de Sussex și Prințesa Lilibet de Sussex, cu toate acestea, site-ul Familiei Regale îi are încă listați ca Maestrul Archie Harrison Mountbatten-Windsor și Domnișoara Lilibet Mountbatten-Windsor.

Ar merge Charles atât de departe încât să le interzică lui Archie și Lilibet să devină prinț și prințesă, acum că soții Sussex nu mai sunt membri ai familiei regale în activitate? Potrivit unei surse apropiate Regelui, depinde foarte mult de ceea ce se va întâmpla în lunile următoare, în special cu cartea lui Harry și cu emisiunea lor TV”, a scris experta regală.

Ce scrie pe site-ul Familiei Regale?

Menționăm faptul că Archie și Lilibet sunt în prezent al șaselea și, respectiv, al șaptelea în linia de succesiune la tron. Pe de altă parte, Familiei Regale nu a actualizat încă statutul lor de prinț și prințesă și este posibil ca lucrurile să rămână așa.

În prezent, cei doi copii ai ducilor de Sussex sunt enumerați ca Maestru și Domnișoară, în loc de titlurile care ar trebui să vină odată cu ascensiunea Regelui Charles al III-lea, celelalte titluri regale fiind actualizate în mod corespunzător.

Pe de altă parte, site-ul Familiei Regale arată că anumite informații nu au mai fost actualizate după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

„Este posibil ca unele informații de pe acest site să nu mai fie actualizate în urma anunțului recent al morții Reginei”, se arată pe site.