Dezastru total pentru milioane de români. Cei care stau la bloc vor fi obligați să achite facturi mult mai mari. Anunțul a fost făcut de fostul ministru al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, care i-a indicat și pe cei pe care îi crede vinovați de aceste consecințe.

Fifor spune că noul Guvern Orban, dar și președintele Klaus Iohannis sunt de vină pentru explozia facturilor. „Iohannis confirmă că Guvernul Orban va declanșa creșterea facturilor la gaze și energie electrică prin desființarea plafonului pus de PSD la tarifele pentru consumatorii casnici”, transmite Mihai Fifor, secretarul general al PSD.

Dar asta nu e tot. Fifor a continuat seria atacurilor dure la adresa noului Executiv. „Asta spunea și ministrul desemnat de Orban pentru Economie. La inaugurarea Stației de comprimare gaze naturale Podișor – un obiectiv realizat de Guvernul Dăncilă – Iohannis a spus că trebuie abrogată OUG114, care a impus acel plafon și că, în schimb, trebuie definit consumatorul vulnerabil.

Știți ce înseamnă asta, dragi români? Dacă aveți un venit puțin mai mare decât salariul minim, dacă nu aveți o dizabilitate sau o boală gravă, dacă n-ați împlinit 65 de ani și dacă nu riscați să muriți în cazul deconectării de la energie, atunci veți plăti facturi cam cu 25% mai mari, dacă vine Guvernul Iohannis – Orban!

Deci 90% din populație va plăti mai mult! Ca să știți cât de important e votul vostru din noiembrie, pentru oprirea austerității!”, a scris Mihai Fifor pe o rețea de socializare.