Astfel, în urma acestei intervenții, CNA a amendat România TV cu suma de 15 000 de lei.

Potrivit deciziei CNA, membrii Consiliului au vizionat secvențe relevante din emisiune și au audiat punctul de vedere exprimat de reprezentantul radiodifuzorului.

La finalul discuțiilor din ședința din 23.04.2019, au existat trei propuneri de sancționare a postului, dar niciuna dintre acestea nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată.

În conformitate cu Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNA, votul a fost reluat în ședința publică din 07.05.2019. la finalul discuțiilor din ședință, Consiliul a decis să sancționeze postul România TV cu amendă de 15.000 de lei pentru emisiunea ”Punctul culminant” din data de 11.03.2019, moderată de Victor Ciutacu.

Potrivit raportului de monitorizare, în emisiune a intervenit telefonic și dl. Sebastian Ghiță, care a făcut diverse afirmații prin care instiga la violență, fără ca moderatorul să îi atragă atenția, fiind astfel încălcate prevederile art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit cărora ”Moderatorii, prezentatorii și realizatorii programelor au obligația să nu folosească și să nu permită invitaților să folosească un limbaj injurios sau să instige la violență”