Ludovic Orban dă o lovitură dură ministrului Muncii, Marius Budăi, şi îl acuză de minciună atunci când spune că Guvernul PSD-ALDE a majorat pensiile pentru pensionarii din grupa I şi II de muncă. De asemenea, liderul PNL mai consideră că dimpotrivă, multe pensii au fost scăzute.

“L-am văzut pe ministrul Muncii, cel care are o distanţă de 14 ani între examenul de Bacalaureat şi examenul de diplomă de licenţă la Facultate şi care acum e ministrul Muncii, spunând nişte minciuni inimaginabile privitoare la recalcularea pensiilor pentru pensionarii care au au lucrat în grupa I şi grupa II de muncă”, a explicat liderul PNL.

Orban mai spune că, de la 1 ianuarie 2017, toate pensiile acestor categorii de muncă trebuiau să fie mărite, ca efect al Legii 192/2015. Cu toate acestea, liderul PNL mai acuză PSD că atunci când a venit la putere a emis o hotărâre de Guvern care a blocat majorarea pensiilor pentru pensionarii din grupa I şi II de muncă, care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011.

“Timp de aproape doi ani de zile, între 1 ianuarie 2016 şi 1 octombrie 2018, PSD a refuzat creşterea acestor pensii. Vine acuma Budăi şi se bate cu cărămida în piept că Guvernul PSD-ALDE a majorat pensiile pentru pensionarii din grupa I şi II de muncă. Păi nu există minciună mai nenorocită, pe care eu nu pot să înţeleg, cum PSD îşi imaginează că aceşti pensionari pot să o creadă. PNL, după emiterea HG 291, a acordat consultanţă juridică gratuită către pensionarii din grupa I şi grupa II de muncă, pentru a ataca în instanţă această Hotărâre în vederea anulării astfel încât să poată să fie recalculate pensiile şi să fie crescute pensiile celor din grupa I şi grupa II de muncă”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Ministrul Muncii, Mariu Budăi, a spus, vineri, că au fost trimise la adresele din buletin peste 35.000 de decizii de recalculare pentru pensionarii care au lucrat în grupa I şi grupa a II-a de muncă şi nu li s-a calculat stadiul suplimentar.

Ministrul mai spune că în luna aprilie vor intra la plată aproximativ 30.000, banii urmând a fi primiţi prin mandat poştal, în perioada 11 – 15 aprilie.