„În teoria probabilităţilor este una din alternativele cu o probabilitate rezonabilă ca după alegeri, aşa cum arată acum rezultatele, să fim în situaţia de a avea negocieri pentru formarea unui Guvern. (…)

După alegeri foarte probabil USR va fi în bucata de reprezentativitate a României care va trebui să guverneze şi USR-PLUS îşi va asuma asta fără niciun fel de ezitare”, a spus Dan Barna la Digi24.

O posibilă guvernare alături de PNL?

Dan Barna a fist întrebat dacă își va asuma o guvernare alături de Partidul Național Liberal acesta a declarat că mai întâi trebuie să fie analizate rezultatele electorale.

„Vom vedea care sunt rezultatele electorale. În momentul de faţă, încercăm având localele prima bornă să avem rezultate cât mai bune, să avem cât mai mulţi colegi în consiliile locale, municipale, în primării pentru a aduce schimbarea pe care societatea o aşteaptă.”, a spus acesta.

Alianța USR-PLUS vrea să guverneze singură

Dan Barna a mai spus la Digi 24 că el și-ar dori ca rezultatul electoral să permită Alianței să guverneze singură.

”Evident că eu m-aş dori să avem un rezultat electoral care să ne permită să guvernăm singuri, ca USR-PLUS să guverneze singur. Însă, în politică legătura cu realitatea în general ajută.

Dacă vom obţine acest rezultat vom guverna singuri fără îndoială, dacă acest rezultat nu se va întâmpla şi aşa cum arată cifrele perspectiva unei coaliţii necesare are o probabilitate rezonabilă vom vedea la momentul acela.

În momentul de faţă miza este să reuşim să reprezentăm un electorat cât mai numeros”, a adăugat Barna.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea