Cititorii au făcut mai multe reclamații la Consiliul Național al Audiovizualului în care se plângeai că în edițiile respective sunt promovate limbajul vulgar, violența și un comportament indecent.

Autoritățile au decis că abaterile nu sunt foarte grave, așadar, au dat doar o somație postului TV. Momentele violente au fost aplanate de către Andreea Mantea, iar limbajul vulgar a fost „cenzurat”, potrivit legii.

Radu Herjeu, membru CNA, a propus sancționarea postului TV cu o somație, el considerând că au fost încălcate articolele privind violența de limbaj, respectiv, limbajul injurios.

„Tocmai pentru că sunt departe de ce se întâmplă la alte emisiuni de genul aceasta, n-aș vrea să ajungă să copieze „modelul de succes”. De aceea, o să propun o somație”, a explicat Radu Herjeu, membru CNA.

„Ce pot să vă spun este că dragostea și gelozia nasc pasiuni foarte mari. Este un program de 18 ore pe săptămână. Ați văzut niște selecții dintr-o lună de zile, dintr-un program pe care noi îl difuzăm 18 ore pe săptămână. Atunci când se încing spiritele foarte tare, Andreea Mantea, după cum ați observat, intervine. Cuvintele care sunt nepotrivite, sunt acoperite.

Se creează tensiuni pentru că este și un premiu săptămânal, de 500 de euro, pe care îl câștigă concurentul preferat de telespectatori. Fiecare vrea să iasă în evidență într-un anumit fel.

Fiecare își creează o identitate, prin care să fie pe placul publicului, să rămână cât mai mult în casă, să nu fie eliminați. Periodic, apar, din motive legate de relațiile interpersonale care se creează în timpul emisiunii, și momente mai tensionate, dar eu cred că am reușit să menținem lucurile în limitele corecte ale unei emisiuni pe care o difuzăm.

La fel ca și în cazul Exatlon, dar într-o măsură mai mică, această emisiune dezvoltă niște atașamente foarte puternice între telespectatori, care sunt în general doamne mai în vârstă, și anumiți concurenți și în urma acestor pasiuni, persoanele respective consideră că se produc niște nedreptăți între ei, că unele personaje sunt mai violente decât altele.

Concurenții sunt împreună opt ore pe zi în acea casă. Sunt șase băieți și șase fete. În rest, ei locuiesc separat (băieții de fete n.r.).Din punct de vedere vizual nu se întâmplă absolut nimic. Sunt aceste schimburi de replici mai tensionate. E un reality-show, nu există niciun fel de scenariu. Oamenii se manifestă potrivit cu educația lor. Selecția, când s-a făcut, s-a dorit a fi cât de cât reprezentativă pentru diferite segmente de public, de vârstă, de background. Educația și modul lor de comportament nu-l putem cenzura noi, dar îl putem menține în anumite limite, putem acoperi anumite cuvinte și putem tempera, așa cum a și fost cazul”, a explicat Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D, citat de Paginademedia.ro.