Turneul feminin de tenis de la Hong Kong, din circuitul WTA, prevăzut pentru începutul lunii octombrie, a fost amânat ”sine die”, au anunţat, vineri, organizatorii, care au indicat ca motiv ”situaţia actuală” din fosta colonie britanică, teatrul unor intense manifestaţii politice, transmite AFP.

”Având în vedere situaţia actuală, Federaţia de tenis din Hong Kong şi WTA anunţă amânarea Openului de tenis din 2019 de la Hong Kong”, se arată într-un comunicat al federaţiei (HKTA). ”Evenimentul nu va avea loc între 5 şi 13 octombrie”, subliniază federaţia. ”După discuţii aprofundate cu partenerii noştri cheie, am concluzionat că desfăşurarea turneului va fi mai bine asigurată la o dată ulterioară […] Organizatorii şi WTA sunt în discuţii pentru a determina o altă săptămână pentru găzduirea evenimentului. Un nou anunţ va fi făcut la momentul oportun”, conchide comunicatul.

Open-ul de la Hong Kong este unul dintre cele mai mare evenimente sportive internaţionale din acest oraş şi atrage în fiecare an nume mare din tenisul feminin. Printre cele care au participat în trecut la turneu se numără Venus Williams, Angelique Kerber, Kristina Mladenovic sau Caroline Wozniacki, care a câştigat ediţia din 2016.

Fosta colonie britanică traversează cea mai gravă criză politică de la retrocedarea sa în 1997, cu manifestaţii şi acţiuni aproape zilnic, care deseori au degenerat în înfruntări violente între radicali şi forţele de ordine. Totul a debutat în luna iunie, după respingerea unui proiect de lege care viza autorizarea extrădărilor către China.

Textul de lege a fost abandonat definitiv, dar mişcarea şi-a crescut revendicările, cerând reforme democratice şi denunţând un recul al libertăţilor în fosta colonie britanică şi ingerinţa crescândă a Beijingului în afacerile interne ale regiunii semi-autonome.