Astfel, cei trei au stabilit o întâlnire pentru ziua de luni, 22 iulie, anunță Antena 3. Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis luni că social-democraţii vor avea propriul candidat la preşedinţie. Secretarul general al PSD a anunţat, ulterior, că anunţul referitor la candidat va fi făcut pe 23 iulie.

Reamintim că Victor Ponta a înaintat la începutul lunii iunie propunerea ca PSD, ALDE și Pro România să susțină un candidat comun la alegerile prezidențiale.

Fostul prim-ministru a spus, pe Facebook, că a plecat din PSD „atunci când am fost convins că prostia, incompetența, corupția, minciuna, populismul și egoismul liderilor săi îl duc pe o cale profund greșită și spre un dezastru politic fără precedent”, dar că nu este „deloc împăcat cu gândul că la Alegerile Prezidențiale din toamna lui 2019 bătălia electorală să se dea între reprezentantul PNL și cel al USR”.

Ponta spune că o astfel de decizie din partea celor trei partide e una „care trece peste orgolii și interese personale meschine”.