The Trump Organization și Kushner Companies se luptă să plătească împrumuturile și ratele bancare din cauză că au rămas fără venituri pe fondul crizei generate de coronavirus

Potrivit publicației germane Focus., aceste companii nu pot primi legal ajutoare de stat de la președintele Statelor Unite, Donald Trump, și de la ginerele său, Jared Kushner. Deutsche Bank, mai dezvăluie Focus, s-ar afla acum într-o mare dilemă. Banca a primit o solicitare din partea Trump Organization la începutul acestei luni.

Era vorba despre suspendarea plății împrumutului luat de diferite companii din portofoliul firmei. Ca multe alte companii, grupul a rămas fără venituri cu care să-și plătească obligațiile către bancă, scrie g4media.ro.

În condiții normale, notează Focus, acest lucru n-ar fi o mare problemă pentru Deutsche Bank. În teorie, Trump Organization nu are nimic de-a face președintele Statelor Unite. De când a ajuns în funcție, afacerile familiei sunt conduse de Donald Trump jr. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Familia Trump s-a mai aflat în conflict cu Deutsche Bank anul trecut.

Ginerele lui Trump, Jared Kushner, se află într-o situație similară

El conducea de asemenea o companie de imobiliare înainte de se muta la Casa Alba. Potrivit publicației germane, compania deținea anterior doar proprietăți de locuit în suburbii, însă în ultimii ani a început să investească masiv în proprietăți scumpe în New York. Un exemplu este fosta clădire deținută de New York Times, care l-a costat pe Kushner aproape 300 de milioane de dolari în 2015.

Din noiembrie, compania nu a mai putut plăti împrumuturile la timp. Obligațiile au fost achitate până în februarie, dar cele din martie au fost anulate complet. În plus, pentru clădire au fost emise obligațiuni, iar cu banii obținuți au fost finanțate alte proiecte imobiliare.

Totuși, în timpul negocierilor pe tema ajutoarelor economice, Partidul Democrat a reușit să impună regula potrivit căreia companiile deținute de familiile demnitarilor – congresmani sau demnitari de la Casa Alba – sunt exceptate de la ajutorul de stat. Dacă banca va decide să execute creditul, ar trebui să-i ia proprietățile președintelui american. Aceasta ar fi poate procedura corectă, dar ar presupune multă publicitate negativă pentru bancă. O dilemă.