Portofoliul îi va reveni senatorului Daniel Breaz, unul dintre comunicatorii PSD, care apare frecvent în spațiul public. Potrivit unor surse, toată lumea din Alba-Iulia a fost informată chiar de el că va fi numit ministru, conform Evenimentul Zilei.ro

Senatorul PSD de Alba Daniel Breaz, rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a declarat, recent, la un post de televiziune, că o mamă singură cu doi copii nu reprezintă o familie. „Nu. A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”, a răspuns senatorul PSD la întrebarea realizatorului.

Daniel Breaz are 43 de ani și a fost declarat, în urmă cu câţiva ani, de un institut din Japonia, cel mai bun cercetător din lume în teoria geometrică a funcţiilor. El este la primul mandat de senator.

La primul mandat de parlamentar, Daniel Breaz, doctor în matematică, se află la cel de-al doilea mandat de rector al Universităţii din Alba Iulia, el fiind în momentul alegerii sale în această funcţie cel mai tânăr rector al unei universităţi de stat din România.

În cadrul activității sale parlamentare, Valer-Daniel Breaz este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Marele Ducat de Luxemburg, Republica Sudan, Republica Coasta de Fildeș și Republica Federativă a Braziliei.