Lovitură fără precedent pentru Realitatea TV. Postul de telviziune are datorii uriașe la stat care însumează 120 de milioane de lei. După ce dosarul Realitatea a fost închis în luna ianuarie, DNA a cerut redeschiderea urmăririi penale.

„Admite cererea de redeschidere a urmăririi penale, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul nr. 161/P/2013. În temeiul art. 335 alin. 4 şi alin.4/4 Cod procedură penală confirmă redeschiderea urmăririi penale, dispusă prin ordonanţa din 30.01.2019, de procurorul şef al Secţiei de combatere a corupţiei, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu consecinţa reluării urmăririi penale, in dosarul nr. 161/P/2013. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariile avocaţilor din oficiu, în cuantum de câte 627 lei se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.04.2019”

”Tocmai aflu acum, pe Whatsapp, că s-a clasat dosarul Realitatea. E un dosar foarte mare în care erau acuzați și Gușă, și Păcuraru, și Elan Schwartzenberg. S-a clasat. E dosarul în care eu, personal, în calitate de avocat al lui Schwartzenberg, am fost interceptat, plus încă doi avocați colaboratori, din firma mea, au fost și ei interceptați. Ei nu au vorbit niciodată cu Elan la telefon”, a anunțat avocatul Gheorghe Piperea la B1TV.

Postul de televiziune Realitatea a intrat în insolvență la începutul lunii aprilie, din cauza datoriile uriașe pe care le are. ANAF a mai cerut de câteva ori insolvența companiei, dar solicitărie au fost respine în instanță.

„Realitatea Media SA Bucureşti, deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru Realitatea TV şi Realitatea FM, a intrat în insolvenţă în septembrie 2011, la propria cerere”.

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru.