Vehiculele electrice sunt disponibile în două variante – vehicule electrice cu baterie și vehicule electrice hibride. Producătorii de automobile tradiționale și cei viitori sunt pe punctul de a trece la vehicule electrice.

Acestea sunt companiile care produc în prezent vehicule electrice, potrivit CNBC.

Tesla

Mașinile sale nu sunt disponibile în întreaga lume. Tesla produce numai vehicule electrice. Mașinile sale plug and run acoperă berline și vehicule premium. Tesla a vândut peste 500.000 de unități la nivel global, cele mai mari piețe ale sale fiind SUA și China.

Volkswagen

Producătorul german de automobile este un important brand auto cu sub-mărci precum Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley. Companiile grupului oferă peste o duzină de modele de vehicule electrice în versiuni hibrid și baterie-electrică. Portofoliul de vehicule electrice va crește, deoarece grupul este de așteptat să își extindă gama de vehicule electrice.

Nissan

Producătorul japonez de automobile este unul dintre cei mai importanți producători de vehicule electrice din lume. Nissan Leaf este cel mai vândut vehicul electric din lume. Compania a vândut mii de unități în întreaga lume la un preț rezonabil.

Ford

Compania americană a lansat mai multe vehicule electrice pe piețele sale din întreaga lume. Ford Focus Electric este unul dintre cele mai populare vehicule. Sunt disponibile și alte vehicule precum Mustang Mach-E.

BMW

Un alt producător german, BMW, este unul dintre pionieri în domeniul vehiculelor electrice. Cele mai populare oferte ale sale sunt modelele i3 și i8.

Sursa foto: Dreamstime