Analistul politic Bogdan Chirieac dă cea mai proastă veste despre pensii și salarii. El a vorbit despre perioada de stagnare economică în care se află România. Potrivit acestuia, România se află în topul țărilor cu cele mai mici pensii din Europa, iar salariile se situează și ele tot la limită.

În acest context, el a subliniat faptul că dacă țara noastră nu se va dezvolta și dacă nu va crește produsul intern brut, pensiile pe contributivitate nu vor creștere. El a ținut să sublinieze faptul că pensiile speciale nu se încadrează aici, deoarece ele merg pe o altă lege.

Totodată, acesta a mai adăugat că situația depinde doar de ”cei aflați la putere în acest moment”.

”Știm cu toții că avem printre cele mai mici pensii din Europa, dar asta și fiindcă salariul este cam tot pe acolo, salariul pe care îl ia omul aflat încă în câmpul muncii. Dacă nu crește pe bune Produsul Intern Brut, dacă nu se dezvoltă țara, pensiile pe contributivitate nu vor crește.

Lăsăm deoparte pensiile speciale care merg pe o altă lege. O prevedere politică, în afară de aberația asta de au tăiat pensiile aleșilor, 1% din pensiile speciale, altceva nu o să mai vedem. Totul ține de cei aflați la putere în acest moment”, a spus bogdan Chireac, la România Tv.

Lovitură pentru cei care au ieșit la pensie

Analistul a concretizat că pensiile și salariile nu vor crește cu siguranță în acest an. De asemenea, el nu s-a arătat nici prea încrezător într-o majorare care ar putea avea loc în anul viitor.

”Eu nu cred că vor crește pensiile anul acesta. Greu de crezut că vor crește semnificativ anul viitor. Cred că nici salariile nu au de unde să crească. Deci ne aflăm într-o perioadă de stagnare economică și vom sta mult acolo, văzând ce se întâmplă în actualul Guvern ”, a mai declarat Bogdan Chirieac.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea