Lovitură pentru cei care au cont la bancă! Poți rămâne fără banii de pe card în câteva secunde. NU face asta sub nicio formă

Avertisment de ultimă oră pentru toți românii care au carduri la bănci. Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a transmis o informare de ultimă oră privind o serie de atacuri.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) anunță că mai mulţi clienţi ai unor bănci din România au fost vizaţi de „mostre” de atacuri de tip phishing, prin care hackerii au utilizat identitatea vizuală a acestor instituţii.

Potrivit sursei citate, printre cei vizați se numără clienții de la BCR, dar și cei de la CEC Bank. În ceea ce privește modul de operare CERT-RO susține că hackerii folosesc identitatea vizuală a băncilor și copiază elementele de brand pentru a crea pagini de phishing, care ulterior folosesc email-uri ”capcană”.

Mai departe, victima introduce datele bancare, fiind convinsă că acestea vor fi verificate suplimentar.

Recomandări pentru cei care au carduri bancare

„Prietenii de la ProDefence ne-au oferit în weekend câteva mostre de atacuri de tip #phishing, care vizau clienţii unor bănci din România, precum BCR sau CEC Bank. Atacatorii se folosesc de identitatea vizuală a băncilor, copiind elementele de brand pentru a crea pagini de phishing, de obicei pe site-uri compromise, pe care ulterior le folosesc în astfel de email-uri-capcană, create pentru a determina potenţiala victimă să-şi introducă datele bancare.

Motivele utilizate frecvent de infractorii cibernetici pentru a convinge utilizatorii să-şi introducă datele fac referire de obicei la necesitatea actualizării acestor date, ori verificarea lor suplimentară. Reţineţi faptul că banca nu va face astfel de solicitări pe mail şi recomandăm să-i contactaţi telefonic, atunci când aveţi suspiciuni”, susţine sursa citată.

Pentru a evita astfel de probleme, specialiştii CERT-RO vin cu o serie de recomandări. Mai exact, sursa citată le recomandă utilizatorilor de Internet să verifice întotdeauna adresa reală a expeditorului, dar mai ales adresa site-ului pe care urmează să fie introduse, să se asigure că este vorba despre pe site-ul oficial şi că solicitarea primită este una legitimă.