DIICOt cere sancționarea avocatei familiei Melencu după ce aceasta a declarat că nu există probe în dosarul privind dispariția Luizei. Totodată, aceasta a mai declarat că de la 1 august 2019 nu s- a mai făcut nimic în acest dosar.

DIICOT a trimis o adresă Baroului Timiș în care cer sancționarea avocatei Carmen Obârşanu, pe care o acuză de conduită neprofesională la telefon. Totodată, DIICOT susține că avocata a refuzat să arate contractul încheiat între ea și familia Melencu.

În replică, avocata Carmen Obârșanu a spus că legea nu o obligă să pună la dosar copia după actul original, așa că le-a dat anchetatorilor o împuternicire. Act cu care DIICOT nu este de acord.

„În urmă cu o săptămână am depus o cerere de consultare a dosarului și delegația de imputernicire pe care o încheiasem în urma contractului cu familia Melencu. A doua zi, doamna Melencu a fost sunată de un ofițar și întrebată în ce condiții m-a angajat. Dânsa a spus că sunt un avocat angajat. După o oră, mă sună un agent de poliție de la București și m-a întrebat dacă familia Melencu a renunțat la dl Tonel. I-am spus că nu. Mi-a spus că dl procuror solicită de la dvs contractul de asistență juridică. Nu se depune contractul de asistență juridică. În ziua următoare, din nou „dvs să prezentați contractul de asistență juridică”. „Domnule, nu se prezintă acest contract, eu am depus delegația și o aduc în original”. Nu a fost de acord, că nu vrea dl procuror Todoran. Și atunci i-am dat o replică corectă: „De unde știe asemenea procedură dl procuror?” Polițistul a încheiat un proces-verbal cu lucruri neadevărate, le înmânează conducerii DIICOT și vineri când am ajuns să studiez dosarul nu mi s-a spus nimic, dar s-a depus adresă către barou. Nu este adevărat ceea ce se debitează în procesul-verbal.”, a povestit avocata, la Antena3.