Lovitură cruntă încasată de milioane de oameni. Prețul petrolului a luat-o razna. Acesta a atins un preț maxim în ultimele șase săptămâni, după ce platformele petroliere din Golful Mexic au fost evacuate înainte de o furtună, iar incidentul ce a implicat un petrolier britanic în Orientul Mijlociu a amplificat tensiunile actuale.

Contractele futures pentru ţiţei Brent au crescut cu 36 de cenţi, sau cu 0,5%, la 67,37 dolari/baril, dar preţurile au atins şi 67,39 dolari, cea mai mare valoare din 30 mai. Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 32 de cenţi, sau cu 0,5%, la 60,75 dolari / baril, cea mai mare valoare din 23 mai.

Scandalul a început în urmă cu două zile când cinci nave, despre care se crede că ar aparţine gărzii revoluţionare iraniene, au cerut unui petrolier britanic să se oprească în apropierea apele iraniene, însă s-au retras după ce o navă de război britanică i-a avertizat prin radio.

Tensiunile se menţin la nivel ridicat în Orientul Mijlociu, după atacurile asupra tancurilor petroliere şi prăbuşirea unei drone a Statelor Unite în Iran, pe fondul retragerii americanilor din acordul cu Iranul menit să pună capăt programului nuclear. Producătorii de petrol din SUA au redus cu aproape o treime producţia din Golful Mexic. Cincisprezece platforme de producţie au fost evacuate în Golful Mexic, potrivit autorităţilor americane, înainte de sosirea unei furtuni care s-ar putea transforma în uragan până vineri.