Măsura este propusă de primarul Capitalei, Gabriela Firea și ar urma să fie implementată doar pentru zona din centrul Bucureștiului.

Mai mult decât atât, șoferii cu mașini înmatriculate în alte județe vor avea de plătit o vinietă pentru a circula în toate zonele din Capitală.

„Cercul vinietei C este limitat prin Planul de Calitate a aerului începând din PiațaVictoriei – Iancu de Hunedoara – șos. Ștefan cel Mare – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Șincai – str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – bd. Mărășești – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Hașdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzești și P-ța Victoriei, inclusiv limitele acestuia. În acest interval, zilnic în intervalul 7 – 22 va fi interzis accesul fără achiziționarea acestei viniete de către cei care au intenția să tranziteze orașul și nu sunt înmatriculați în București, cât și de cei care sunt în Municipiul București și Ifov”, a anunțat, miercuri, Mihai Teodorescu, directorul Direcției Transporturi din cadrul PMB.

Așa cum a precizat miercuri Gabriela Firea, în zona menționată mai sus, autoturisemele care sunt sub Euro 3 nu vor avea acees în această zonă, indiferent unde sunt înmatriculate.

Monitorizarea acestui sistem se va face cu camere video, a precizat Teodorescu.

„Vinietea va fi elecronică și se va achiziționa prin intermediul unei aplicații, prin sms și de la fiecare benzinărie. Acest sistem de monitorizare în ambele zone va cupinde peste 194 de camere. Zona Centrală va avea 58 de camere în 28 de intersecții, iar zona B va avea 49 de intersecții cu 136 de camere”, a prezentat, miercuri, Mihai Teodorescu, directorul Direcției Transporturi din cadrul PMB.