Premierul Viorica Dăncilă a vorbit miercuri seară despre niște anchete și dosare care ar viza-o pe Laura Codruța Kovesi. Ea a declarat, într-o emisiune televizată, că fostul procuror-șef al DNA a fost schimbat din cauza modului de gestionare defectuos:

”Am înțeles că sunt niște anchete, niste dosare la adresa ei. Modul în care a gestionat a fost unul defectuos, de asta a și fost schimbată. Fostul ministru al Justiției a făcut un raport complex despre acest lucru, care a fost și acceptat în cele din urmă de președintele Klaus Iohannis”, a spus Viorica Dăncilă, în direct la Digi24 Tv.

”Eu nu o cunosc pe doamna Kovesi. Dar asupra doamnei Laura Codruța Kovesi planează mai multe suspiciuni. Doamna a plecat de la DNA pentru că a existat un raport care a propus eliberarea din funcție. Trebuia să își rezolve aceste probleme din țară și pe urmă să candideze la această funcție. Acesta a fost motivul pentru care am spus că mi se pare nepotrivită. La domnul Ciurchea este altă funcție. Dar, la doamna Kovesi vorbim de procuror european, în domeniul Justiției. Să spunem că doamna Kovesi este numită și dacă una din acuzațiile asupra ei se vor adeveri? Noi ce vom face, ca țară? Este important ca noi, ca țară, să ne recâștigăm credibilitatea. Mi-aș dori ca doamna Kovesi să nu aibă nicio problemă. Dar dacă va fi o problemă, toți liderii europeni se vor retrage și vor vorbi despre ”problema României”. Susținerea mea contează mai mult sau mai puțin, contează instituțiile europene, dacă ele o susțin, sunt convinsă că va deveni procuror general”, a adăugat ea.