Dan Barna este candidatul USR-PLUS la prezidențiale, iar campania acestuia s-a construit în jurul ideii de președinte full-time.

Dan Barna încerca atfel să se situeze în antiteză cu Klausi Iohannis, pe care îl consideră un președinte „de criză”, care a acționat doar în momentele delicate prin care a trecut societatea românească în ultimii ani.

Surpriza vine însă atunci când aflăm că Dan Barna, deși promite să fie un președinte full-time, este un parlamentar destul de… absent.

Astfel, potrivit evz.ro, Dan Barna a absentat la aproape jumătate din voturile din Parlament. El a lipsit la 2.349 de voturi, din cele 5.230 de voturi programate în această perioadă. Acestau a votat în momente critice precum stabilirea programului moțiunii de cenzură, votarea hotărârii pentru referendumul pe justiție sau a moțiunii împotriva lui Tudorel Toader.

”România are nevoie de un preşedinte full-time”, a afirmat, recent, candidatul USR-PLUS la Cotroceni Dan Barna, adăugând, firește că el va fi acel președinte. E o promisiune generoasă, care, însă, este contrazisă de cifrele deputatului Dan Barna. Potrivit site-ului Camerei Deputaților, deputatul Dan Barna a participat la 2.881 de voturi din cele 5.230 care au avut loc din februarie 2017 și până în prezent, lipsind la 2.349 de voturi. Absent la 45% din voturi, Dan Barna are mai degrabă un program part-time.

Cantitatea absențelor de la vot este, însă, umbrită de calitatea absențelor. Adică, dispariții în momente importante pentru Opoziție. Miercurea trecută, PNL și restul partidelor din Opoziție  au dus o bătălie pe viață și pe moarte cu PSD, pentru ordinea de zi, astfel încât moțiunea de cenzură să nu fie programată sâmbătă, când exista riscul unor absențe. Dan Barna apare, însă, drept ”absent” deși ar fi fost mare nevoie de votul său, între Opoziție și Putere diferența fiind de câteva voturi. În schimb, președintele PNL, Ludovic Orban, (care nu este parlamentar) și-a petrecut toată ziua la Palatul Parlamentului, fiind văzut de jurnaliști cum se străduia să strângă voturi pentru Opoziție.