Înalta Curte de Casație și Justiție a hărărât că procesul va fi judecat la Curtea de Apel din Alba Iulia, au declarat  surse din justiție pentru G4Media.ro

Augustin Lazăr a fost acuzat de mai multe ori de Tudorel Toader, că prin acest proces încearcă să tragă de timp și chiar l-a acuzat că nu cunoaște regulile de competență.

Reprezentantul Ministerului Justiției a arătat în timpul procesului, pentru întări ideea judecării procesului la București, că litigiul nu este între persoane fizice, Augustin Lazăr și Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ci între 2 persoane juridice, Procurorul General al României și Ministerul Justiției.

În replică, Ovidiu Podaru, avocatul lui Augustin Lazăr, a susținut că în litigiul actual este stipulat clar cine sunt părțile: reclamant persoană fizică Augustin Lazăr,, cu domiciliul în Alba Iulia, și pârât Ministerul Justiției. Astfel, acesta a făcut diferența între domiciliul unei persoane fizice și sediul unei persoane juridice, pentru a susține ca litigiul să se judece la Alba.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, în noiembrie 2018, la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare declanșată de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a declanșat pe data de 24 octombrie procedura de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a enumerat 20 de capete de acuzare la adresa lui Lazăr, printre care și semnarea unui protocol secret cu SRI în 2016, dar și ascunderea adevărului despre acest protocol.