Maestrul consideră că șeful statului va opta pentru un premier neutru, dar că Guvernul va fi format din liberali în proporție de 90%. Au existat zvonuri conform cărora Rareș Bogdan va fi propunerea liberalilor pentru șefia executivului, însă informațiile nu au fost confirmate.

În direct la Antena 3, Ion Cristoiu a mai spus și că probabil propunerea României pentru funcția de comisar european va fi Siegfried Mureșan, pentru că s-ar fi dat ordin de la Berlin și atunci este greu ca acesta să fie refuzat.

Momentan Dan Nica este propunerea PSD pentru a prelua portofoliul Transporturilor în viitoarea Comisie Europeană, însă conform mai multor surse, acesta va fi refuza.

Ce a spus Ludovic Orban după moțiune

„PNL este partidul care a câștigat alegerile europarlamentare, e a doua forță politică și cel mai puternic partid de opoziție. Dacă vom fi chemați să constituim guvernul în jurul PNL, candidatul PNL sunt eu. De ce ar fi nevoie să căutăm un premier în afara partidului? În toate democrațiile, partidele care formează guvernul au ca propunere de premier președintele partidului”, a declarat președintele PNL

Ludovic Orban a subliniat și că nu va susține nicio formulă de guvernare care să includă PSD.

„Am traversat foarte multe moțiuni de cenzură, o asemenea presiune cum a fost asupra parlamentarilor PSD, PMP, ALDE, Pro România și asupra câtorva parlamentari PNL nu a existat niciodată în 30 de ani. Au fost dispuși la orice, de la amenințări la promisiuni, inclusiv la promisiuni în bani”, a concluzionat Orban.