În anii 90, el a fost membru PNL, dar apoi a decis să renunțe la statutul de liberal. Însă acesta și-a câștigat și mai multă popularitate și admirație din partea fanilor, după ce la Pro Tv a prezentat, în trecut, o serie de emisiuni de umor, în care-i ironiza pe politicieni. De altfel și comentariile spumoase de acum i-au atras numeroși fani, care l-au îndemnat să facă pasul spre un partid.

Inițial Florin Călinescu a negociat cu PMP un post de europarlamentar, dar în cele din urmă nu s-a ajuns la un numitor comun. Actorul a continuat căutările și a decis să se implice în Partidul Verzilor, unde a devenit direct președinte.

În acest context, Pro Tv a rămas fără unul din membrii de bază ai juriului de la emisiunea etalon a postului, Românii au Talent. Conform unor surse media, oficialii postului iau în calcul mai multe nume. Printre acestea s-ar regăsi și Horia Brenciu, proaspăt revenit de la Antena 1 în echipa de la Vocea României sau Mihaela Rădulescu, care a mai ocupat poziția de jurată a emisiunii, în trecut.

Producătorii nu exclud nici varianta unui juriu în trei, cu Andi Moisescu, Andra și Mihai Petre, așa cum era formatul inițial. Cert este că până acum nu s-a luat o decizie, iar negocierile sunt în toi. Reprezentanții Pro Tv caută cea mai bună soluție pentru show, mai ales că emisiunea are cea mai mare audiență dintre toate producțiile difuzate în România.